Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Заборавите на бацање хлеба: Уз ових пет савета ваша омиљена намирница остаће свежа много дуже

Неопходно је обезбедити услове у којима није изложен влази.
Фото: Pexels/MArcel Fiedler

Хлеб је основни део исхране многих људи, али често га непотребно бацамо зато што се брзо квари.

Срећом, постоји неколико једноставних техника које вам могу помоћи да продужите свежину хлеба и избегнете бацање хране, чиме ћете уштедети новац и смањити утицај на животну средину.

1. Платнена врећица

Ако не планирате да потрошите хлеб у року од неколико дана, најбоље је да га чувате у платненој врећици уместо у пластичној амбалажи.

Пластичне кесе могу да задрже влагу која убрзава кварење, док платнена врећица омогућава хлебу да „дише“ и тиме продужава његову свежину.

2. Кромпир

За додатну ефикасност, можете додати и кромпир у врећицу с хлебом. Кромпир апсорбује вишак влаге, што може помоћи у очувању свежине хлеба.

3. Чување на отвореном

Ако је хлеб свеж и планирате да га чувате дуже, избегавајте да га стављате у херметички затворене кесе јер му је потребна вентилација.

Хлеб увек треба да буде у отвореној врећици или у корпи за хлеб, што помаже у очувању оптималне свежине.

4. Исечени хлеб чувајте у фрижидеру

Ова метода може знатно продужити рок трајања хлеба. Пре него што га конзумирате, увек проверите мирис и изглед да бисте се уверили да је још увек исправан за јело.

5. За дугорочно чување, ставите га у замрзивач

Припазите да буде у херметички затвореној врећици како би се очувао његов квалитет.

Када одлучите да га поново користите, једноставно га оставите да се одмрзне на собној температури, а затим га ставите у рерну на неколико минута да бисте повратили његову хрскавост.

Ако приметите да је хлеб постао сув, можете га навлажити пре сечења. Учините то тако што ћете попрскати кору водом или хлеб обавити влажном крпом неколико минута пре него што га исечете.

Koliko stepenica treba da pređemo da bismo smršali?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке