Početna > Novi Sad
Konkursi Novi Sad

Upis dece u novosadske vrtiće

Otvoren je konkurs za upis dece u predškolske ustanove. U novosadskim vrtićima „Radosnog detinjstva“ za narednu školsku godinu obezbeđeno je 1.442 slobodna mesta.
Foto: Gradske info

Zahtev za upis podnosi se isljučivo elektronskim putem, a konkurs traje do 11. maja.

Broj zahteva za boravak dece u vrtićima je stalno 3 puta veći od raspoloživih mesta. Iako je prošlogodišnja lista čekanja u novosadskim vrtićima bila sa najmanjim brojem onih koji su ostali bez mesta, ove godine očekuju sličnu situaciju, objašnjava Ružica Svorcan iz PU „Radosnog detinjstva“.

„Mi smo listu čekanja poprilično smanjili na 291 dete što je rekord u poslenjih nekoliko godina. Sada zavisi od toga i koliko će se podneti zahteva, to obično bude oko 4 do 5 hiljada zahteva“.

Do prvog septembra postoji način da se i broj novoprimljene dece u novosadskim vrtićima poveća, objašnjava Svorcan jer po prethodnom iskustvu, tada oni traže od Grada povećanje od 20 odsto.

Za upis u vrtiće roditelji bi trebalo da koriste uslugu e-vrtić na portalu e-uprave, a za korišćenje e-uprave svi matični podaci se automatski pribavljaju, kaže pomoćnica direktora kancelarije za IT i e-uprave Ana Šarenac.

Dodaje da se sve rešava u nekoliko jednostavnih koraka.

Konačna rang lista dece upisanih u vrtiće PU „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu biće objavljena 28. juna.

Otvaramo vrata vrtića: „Zmaj“ i „Čarobnjak“ (VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.