Почетна > Нови Сад
Конкурси Нови Сад

Упис деце у новосадске вртиће

Отворен је конкурс за упис деце у предшколске установе. У новосадским вртићима „Радосног детињства“ за наредну школску годину обезбеђено је 1.442 слободна места.
Фото: Градске инфо

Захтев за упис подноси се исључиво електронским путем, а конкурс траје до 11. маја.

Број захтева за боравак деце у вртићима је стално 3 пута већи од расположивих места. Иако је прошлогодишња листа чекања у новосадским вртићима била са најмањим бројем оних који су остали без места, ове године очекују сличну ситуацију, објашњава Ружица Сворцан из ПУ „Радосног детињства“.

„Ми смо листу чекања поприлично смањили на 291 дете што је рекорд у послењих неколико година. Сада зависи од тога и колико ће се поднети захтева, то обично буде око 4 до 5 хиљада захтева“.

До првог септембра постоји начин да се и број новопримљене деце у новосадским вртићима повећа, објашњава Сворцан јер по претходном искуству, тада они траже од Града повећање од 20 одсто.

За упис у вртиће родитељи би требало да користе услугу е-вртић на порталу е-управе, а за коришћење е-управе сви матични подаци се аутоматски прибављају, каже помоћница директора канцеларије за ИТ и е-управе Ана Шаренац.

Додаје да се све решава у неколико једноставних корака.

Коначна ранг листа деце уписаних у вртиће ПУ „Радосно детињство“ у Новом Саду биће објављена 28. јуна.

Otvaramo vrata vrtića: „Zmaj“ i „Čarobnjak“ (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.