Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Отварамо врата вртића: „Змај“ и „Чаробњак“ (ВИДЕО)

Отварамо врата новосадских вртића за вас, како бисмо заједно открили у каквим условима се играју, расту и уче основним животним постулатима наши најмлађи.
Вртић
Фото: Градске инфо

Претходне недеље смо посетили вртиће “Змај” у Сремској Каменици и „Чаробњак“ у Новим Лединцима.

Врата вртића “Чаробњак”, који се налази у Новим Лединцима, отворила су нам деца, најширих осмеха и загрљаја.

Само што смо ушли у просторије вртића, запљуснула нас је позитивна атмосфера.

Вртић је мањег капацитета и различитог узраста. Овакав тип група, веома је подстицајан за децу, јер у таквом окружењу, једни другима, развијају осећај емпатије и заједништва.

После добро познатих дечијих песама и игара, на ред је дошло и показивање својих знања из области ветерине и астрономије.

Пошто су нас мучила одрећена питања, прво смо се посаветовали са ветеринаром а после смо добили одговоре на астрономска питања. Ко је та куца Лајка и одакле она у свемирској летелици?

Оно што смо приметили јесте да су деца кроз пројекте о ветерини и астронаутима, кроз игру научила важне лекције и обогатила своја сазнања о свету који их окружује

Поделили су послове, неко је показивао шта зна а неко шта уме. Свашта смо тамо научили.

Неко нам је уделио загрљај, а неко цртеж. Све у свему једна магична атмосфера како и приличи називу „Чаробњак“.

После магичне атмосфере у Новим Лединцима, запутили смо се на следећу дестинацију. Нисмо отишли далеко, само у Сремску Каменицу.
Фото: Градске инфо

На улазу су нас сачекали разиграни малишани вртића „Змај“. Поделили су се у две екипе. Дечаци су играли фудбал а девојчице игре у којима су се вијале и такмичиле.

Приметили смо одмах на улазу, да у дворишту тог вртића, влада много разиграна атмосфера.

У оквиру овог објекта, налази се велико двориште, прилагођено дечијим инерактивним играма и уређено је по просторним целинама. Тако да су имали много тога да нам покажу.

Вртић се налази у близини Каменичког кеја и Дечијег села, тако да деца, поред дворишта, имају природно окружење у непосредној близини.

Вртић се налази у близини Каменичког кеја и Дечијег села, тако да деца, поред дворишта, имају природно окружење где могу слободно да истражују и стичу нова сазнања.

Према речима васпитача из тог вртића, често су посетиоци баш Каменичког парка, где су изучавали о инсектима и птицама.

Пре него што је наступила пауза за ужину, показали су нам како се негују различитости, тимска игра а пре свега таленат за музику и покрет.

А ако сте се питали како може да се хода у „штиклама“, најбоље ће вам показати акробате из тог вртића. Они су вични у играма где се користи моторика и баланс.

Главна атракција је била трка по моторичком полигону. Сваки тим је изабрао свог представника и из свег гласа навијао за њега.

Они који су били расположени за уметност, осим певања, показали су нам и своју изложбу разног камења, која представља само део пројекта у којем ће од камења правити разне скулптуре у дворишту и тиме, као праве мале архитекте, још више употпунити овај простор.

Након кратког предаха, игра се наставила а ми смо продужили даље у нове авантуре.

Otvaramo vrata vrtića „Duga“ i „Đurđevak“ (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.