Početna > Biznis
Biznis

U Hrvatskoj restoran nudi supu od kamena

Nina Miletić i njen partner Lujo iz Hrvatske su rešili da nastave porodičnu tradiciju, ali u novom ruhu. Od Raba pa do Šibenika nigde ne postoji vegetarijanski restoran, što su oni odlučili da promene.
Foto: Unsplash/ellaolsson

Vegetarijanci će ovde pronaći svoj raj. A i ostali, koji jedu sve što se nudi, neće se razočarati. Štaviše, neće ni primetiti da je pašticada sa palentom ili burger – vegetarijanski. Nema šanse.

„Kad sam se rodila, moji roditelji Anka i Milan su otvorili restoran, a kad se rodila naša Sofija, mi smo otvorili na istom mestu veganski restoran. Bili su u čudu pa pitali: Kako to mislite, restoran bez mesa?!„, veselo kaže Nina Miletić iz jednog restorana u Ražancu. A u tanjiru se može naći i supa od kamena.

„Sama sam izronila kamenje dole na plaži Pisak, gde je čisto more i gde nema kupača. To je jelo naših starih, koji su u nemaštini vadili kamen iz mora. Količina tečnosti u supi je srazmerna veličini kamena. Na kamenu su alge, školjke, pa to, uz malo luka i krompira, i te kako prija“, objašnjava Nina.

Prvi su im gosti bili – gladni slavonski radnici.

„Momci su gradili susednu kuću i bio im je šok kad smo im rekli da na meniju nema mesa. Bili su Slavonci, želeli su da se najedu kulena i kobasica. Uhvatili su se za glavu, ali rekli smo im da im nećemo naplatiti ako se ne budu najeli. Pa bili su prvi gosti. Pojeli su sa guštom te se vraćali posle opet na vegetarijanske burgere. Tu smo znali da smo prošli test“, kaže Lujo.

Četiri brata Roko, Duje, Vice i Lujo nastavili su ono što je Lujo sa suprugom počeo u Ražancu, te su otvorili u Zadru veganski restoran na poluostrvu.

Da ne znate, ne biste ni shvatili da ne jedete meso, a kako kažu, ovde se dobro jede, bio vegetarijanac ili jeo sve.

Prirodni gas od danas skuplji za devet odsto

Preuzmite android aplikaciju.