Почетна > Бизнис
Бизнис

У Хрватској ресторан нуди супу од камена

Нина Милетић и њен партнер Лујо из Хрватске су решили да наставе породичну традицију, али у новом руху. Од Раба па до Шибеника нигде не постоји вегетаријански ресторан, што су они одлучили да промене.
Фото: Unsplash/ellaolsson

Вегетаријанци ће овде пронаћи свој рај. А и остали, који једу све што се нуди, неће се разочарати. Штавише, неће ни приметити да је паштицада са палентом или бургер – вегетаријански. Нема шансе.

„Кад сам се родила, моји родитељи Анка и Милан су отворили ресторан, а кад се родила наша Софија, ми смо отворили на истом месту вегански ресторан. Били су у чуду па питали: Како то мислите, ресторан без меса?!„, весело каже Нина Милетић из једног ресторана у Ражанцу. А у тањиру се може наћи и супа од камена.

„Сама сам изронила камење доле на плажи Писак, где је чисто море и где нема купача. То је јело наших старих, који су у немаштини вадили камен из мора. Количина течности у супи је сразмерна величини камена. На камену су алге, шкољке, па то, уз мало лука и кромпира, и те како прија“, објашњава Нина.

Први су им гости били – гладни славонски радници.

„Момци су градили суседну кућу и био им је шок кад смо им рекли да на менију нема меса. Били су Славонци, желели су да се наједу кулена и кобасица. Ухватили су се за главу, али рекли смо им да им нећемо наплатити ако се не буду најели. Па били су први гости. Појели су са гуштом те се враћали после опет на вегетаријанске бургере. Ту смо знали да смо прошли тест“, каже Лујо.

Четири брата Роко, Дује, Вице и Лујо наставили су оно што је Лујо са супругом почео у Ражанцу, те су отворили у Задру вегански ресторан на полуострву.

Да не знате, не бисте ни схватили да не једете месо, а како кажу, овде се добро једе, био вегетаријанац или јео све.

Prirodni gas od danas skuplji za devet odsto

Преузмите андроид апликацију.