Početna > Život i stil
Život i stil

Trikovi za savršene palačinke

Svako može da napravi ovu ukusnu poslasticu. Palačinke su manje više svima omiljeni slatkiš, lako se prave, mogu im se dodati razni dodaci, voće, džemovi i svaki put mogu da budu drugačije. Ali kako da vam uvek uspeju i budu savršene? Uz ove trikove nema šanse da ne budu.
Foto: Pixabay/RitaE
Gustina mešavine za palačinke je presudna:

Treba da bude malo ređa od kreme, bez grudvica. Dodajte šećer i vanilin šećer za slatke palačinke, a rendani parmezan i začine ako pravite slane.

Ostavite mešavinu za palačinke da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje pola sata, jer to omogućava brašnu da u potpunosti upije tečnost i da se gluten opusti.

Koristite puter umesto ulja

Puter će sprečiti da se palačinke zalepe, a ukus će biti božanstven.

Koristite silikonsku četku da ravnomerno rasporedite masnoću u tiganju

Ako nemate četku, namažite papirni peškir i njime premažite dno tepsije.

Za tanke palačinke dodajte jednu do dve merice smese na sredinu tiganja i lagano rotirajte pleh u smeru kazaljke na satu dok ga smesa ne pokrije ravnomerno.

Pecite palačinke na srednjoj vatri

Ako je tiganj previše vruća, testo se neće ravnomerno širiti i ivice mogu da izgore.

Biljno mleko siromašnije je od kravljeg u količini 4 ključna minerala

Preuzmite android aplikaciju.