Svako može da napravi ovu ukusnu poslasticu. Palačinke su manje više svima omiljeni slatkiš, lako se prave, mogu im se dodati razni dodaci, voće, džemovi i svaki put mogu da budu drugačije. Ali kako da vam uvek uspeju i budu savršene? Uz ove trikove nema šanse da ne budu.
Gustina mešavine za palačinke je presudna:
Treba da bude malo ređa od kreme, bez grudvica. Dodajte šećer i vanilin šećer za slatke palačinke, a rendani parmezan i začine ako pravite slane.
Ostavite mešavinu za palačinke da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje pola sata, jer to omogućava brašnu da u potpunosti upije tečnost i da se gluten opusti.
Koristite puter umesto ulja
Puter će sprečiti da se palačinke zalepe, a ukus će biti božanstven.
Koristite silikonsku četku da ravnomerno rasporedite masnoću u tiganju
Ako nemate četku, namažite papirni peškir i njime premažite dno tepsije.
Za tanke palačinke dodajte jednu do dve merice smese na sredinu tiganja i lagano rotirajte pleh u smeru kazaljke na satu dok ga smesa ne pokrije ravnomerno.
Pecite palačinke na srednjoj vatri
Ako je tiganj previše vruća, testo se neće ravnomerno širiti i ivice mogu da izgore.
Biljno mleko siromašnije je od kravljeg u količini 4 ključna minerala
Preuzmite android aplikaciju.