Свако може да направи ову укусну посластицу. Палачинке су мање више свима омиљени слаткиш, лако се праве, могу им се додати разни додаци, воће, џемови и сваки пут могу да буду другачије. Али како да вам увек успеју и буду савршене? Уз ове трикове нема шансе да не буду.
Густина мешавине за палачинке је пресудна:
Tреба да буде мало ређа од креме, без грудвица. Додајте шећер и ванилин шећер за слатке палачинке, а рендани пармезан и зачине ако правите слане.
Оставите мешавину за палачинке да одстоји на собној температури најмање пола сата, јер то омогућава брашну да у потпуности упије течност и да се глутен опусти.
Користите путер уместо уља
Путер ће спречити да се палачинке залепе, а укус ће бити божанствен.
Користите силиконску четку да равномерно распоредите масноћу у тигању
Ако немате четку, намажите папирни пешкир и њиме премажите дно тепсије.
За танке палачинке додајте једну до две мерице смесе на средину тигања и лагано ротирајте плех у смеру казаљке на сату док га смеса не покрије равномерно.
Пеците палачинке на средњој ватри
Ако је тигањ превише врућа, тесто се неће равномерно ширити и ивице могу да изгоре.
Biljno mleko siromašnije je od kravljeg u količini 4 ključna minerala
Преузмите андроид апликацију.