Početna > Život i stil
Život i stil

Trikovi za kosu kao sa reklame – Efektni, a ništa ne koštaju

Želite da imate kosu kao sa reklame? Umesto da kupite neki od skupih šampona i preparata za negovanje, primenite neki od sledećih, znatno jeftinijih trikova.
Foto: Pexels/Bennie Lukas Bester

Redovno se šišajte, na svakih šest do osam nedelja, jer time skraćujete suve i ispucale krajeve, pa kosa postaje bujnija. I vašoj kosi je potreban odmor, pa bar vikendom izbegavajte korišćenje lakova, želatina i drugih proizvoda koje koristite za pravljenje frizure.

Ne vezujte rep prečesto i ne pravite zategnute punđe jer usled zatezanja slabi koren.

Kad god možete, sušite je prirodno, jer fen isušuje vlasi. Ako baš morate da koristite fen, podesite ga na hladan vazduh. Iz istog razloga, ne perite je svakodnevno, dovoljno je tri do četiri puta nedeljno.

Nemojte se kupati pretoplom vodom jer ona isušuje vlasi i skida farbu brže nego hladna voda. Mokru kosu nemojte češljati predugo i grubo.

Menjajte proizvode sezonski – zimi su vam potrebni šampon i regenerator koji hidriraju, dok leti možete preći na lakše preparate. Ali, ne zaboravite da nosite šešire jer sunce je neprijatelj zdravih vlasi.

Stručnjaci preporučuju i korišćenje dubinske hranljive maske jednom nedeljno, a važna je i ishrana. Hranite se zdravo, sa što više proteina i gvožđa.

Koji je najlakši i najbrži način za čišćenje četke za kosu?

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake