Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трикови за косу као са рекламе – Ефектни, а ништа не коштају

Желите да имате косу као са рекламе? Уместо да купите неки од скупих шампона и препарата за неговање, примените неки од следећих, знатно јефтинијих трикова.
Фото: Pexels/Bennie Lukas Bester

Редовно се шишајте, на сваких шест до осам недеља, јер тиме скраћујете суве и испуцале крајеве, па коса постаје бујнија. И вашој коси је потребан одмор, па бар викендом избегавајте коришћење лакова, желатина и других производа које користите за прављење фризуре.

Не везујте реп пречесто и не правите затегнуте пунђе јер услед затезања слаби корен.

Кад год можете, сушите је природно, јер фен исушује власи. Ако баш морате да користите фен, подесите га на хладан ваздух. Из истог разлога, не перите је свакодневно, довољно је три до четири пута недељно.

Немојте се купати претоплом водом јер она исушује власи и скида фарбу брже него хладна вода. Мокру косу немојте чешљати предуго и грубо.

Мењајте производе сезонски – зими су вам потребни шампон и регенератор који хидрирају, док лети можете прећи на лакше препарате. Али, не заборавите да носите шешире јер сунце је непријатељ здравих власи.

Стручњаци препоручују и коришћење дубинске хранљиве маске једном недељно, а важна је и исхрана. Храните се здраво, са што више протеина и гвожђа.

Koji je najlakši i najbrži način za čišćenje četke za kosu?

Преузмите андроид апликацију.