Početna > Svet
Svet

Teretni avion se prepolovio u Kostariki, nema žrtava

Teretni avion koji je prevozio poštanske i druge pakete prepolovio se prilikom prinudnog sletanja na aerodromu u San Hozeu u Kostariki, objavile su vlasti navodeći da nije bilo stradalih ali i da je aerodrom bio satima privremeno zatvoren.
Foto: PrtSc/Guardian News/YouTube

Dve osobe koje su bile u avionu, koji je prinudno sleteo juče, dobro su, rekao je novinarima šef vatrogasne službe Kostarike.

Dvojica članova posade, Gvatemalci, prevezeni su iz predostrožnosti u bolnicu na pregled, naveo je predstavnik Crvenog krsta.

Avion Boing-757 nemačke grupe DHL, poleteo je 25 minuta pre udesa sa aerodroma u San Hozeu za Gvatemalu kada je pilot prijavio problem sa hidrauličnim sistemom i tražio odobrenje da se vrati, rekao je direktor operacija bezbednosti javne kompanije Aeris koja upravlja aerodromom.

Prilikom prinudnog sletanja oko 18.30 po srednje-evropskom vremenu juče, avion je skliznuo sa piste i polomio se u dva dela.

Zbog udesa potpuno je paralisan aerodrom u San Hozeu, najveći u zemlji, oko pet i po sati, što je pogodilo oko sto letova i 8.500 putnika.

Saobraćaj na aerodromu se posle toga normalizovao i za dolaske i odlaske aviona, rekao je generalni direktor Aerisa.

Kako su makaki majmuni “ostarili preko noći“?

Preuzmite android aplikaciju.