Почетна > Свет
Свет

Теретни авион се преполовио у Костарики, нема жртава

Теретни авион који је превозио поштанске и друге пакете преполовио се приликом принудног слетања на аеродрому у Сан Хозеу у Костарики, објавиле су власти наводећи да није било страдалих али и да је аеродром био сатима привремено затворен.
Фото: PrtSc/Guardian News/YouTube

Две особе које су биле у авиону, који је принудно слетео јуче, добро су, рекао је новинарима шеф ватрогасне службе Костарике.

Двојица чланова посаде, Гватемалци, превезени су из предострожности у болницу на преглед, навео је представник Црвеног крста.

Авион Боинг-757 немачке групе ДХЛ, полетео је 25 минута пре удеса са аеродрома у Сан Хозеу за Гватемалу када је пилот пријавио проблем са хидрауличним системом и тражио одобрење да се врати, рекао је директор операција безбедности јавне компаније Аерис која управља аеродромом.

Приликом принудног слетања око 18.30 по средње-европском времену јуче, авион је склизнуо са писте и поломио се у два дела.

Због удеса потпуно је паралисан аеродром у Сан Хозеу, највећи у земљи, око пет и по сати, што је погодило око сто летова и 8.500 путника.

Саобраћај на аеродрому се после тога нормализовао и за доласке и одласке авиона, рекао је генерални директор Аериса.

Kako su makaki majmuni “ostarili preko noći“?

Преузмите андроид апликацију.