Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Тајни састојак који ће побољшати укус пире кромпира

Пире кромпир је једно од омиљених и најчешће припремљених јела у многим домаћинствима, а за његову припрему вам је потребно само неколико састојака.
Фото: Pixabay/ blandinejoannic

Иако делује као једноставан прилог, када се скува, пире често не успева да постигне очекивану кремасту текстуру и богат укус.

Због тога је потребно додати састојак који ће побољшати укус.

У зависности од тога које месо служите уз пире, можете користити коцкице говедине или пилетине. Овај састојак не само да појачава укус, већ доприноси и кремастијој текстури пиреа.

Састојци:

Ољуштен кромпир, вода, морска со, коцка за супу по избору, путер и топло млеко

Припрема:

Кромпир треба ољуштити и исећи на коцкице. Сипајте воду у велику посуду, додајте прстохват морске соли и једну коцку за супу по вашем избору. Када вода прокључа, додајте кромпир и кувајте док не омекша.

Након кувања, оцедите кромпир и док је још врућ, додајте мало путера и топлог млека. Изгњечите кромпир до жељене текстуре.

На овај начин, ваш пире кромпир ће добити богатији и пунији укус, као и кремасту текстуру којој нико неће моћи да одоли.

Од Дубаи чоколаде до зелене маче – Посластице због којих уништавамо планету

Преузмите андроид апликацију.