Пире кромпир је једно од омиљених и најчешће припремљених јела у многим домаћинствима, а за његову припрему вам је потребно само неколико састојака.

Иако делује као једноставан прилог, када се скува, пире често не успева да постигне очекивану кремасту текстуру и богат укус.
Због тога је потребно додати састојак који ће побољшати укус.
У зависности од тога које месо служите уз пире, можете користити коцкице говедине или пилетине. Овај састојак не само да појачава укус, већ доприноси и кремастијој текстури пиреа.
Састојци:
Ољуштен кромпир, вода, морска со, коцка за супу по избору, путер и топло млеко
Припрема:
Кромпир треба ољуштити и исећи на коцкице. Сипајте воду у велику посуду, додајте прстохват морске соли и једну коцку за супу по вашем избору. Када вода прокључа, додајте кромпир и кувајте док не омекша.
Након кувања, оцедите кромпир и док је још врућ, додајте мало путера и топлог млека. Изгњечите кромпир до жељене текстуре.
На овај начин, ваш пире кромпир ће добити богатији и пунији укус, као и кремасту текстуру којој нико неће моћи да одоли.
Од Дубаи чоколаде до зелене маче – Посластице због којих уништавамо планету
Преузмите андроид апликацију.