Пире кромпир је једно од најпопуларнијих и најчешће припремљених јела у многим домаћинствима. Иако делује као једноставан прилог, често не успева да постигне очекивану кремасту текстуру и богат укус.

Ако желите да ваш пире кромпир буде савршено укусан и мекан сваки пут, доносимо вам једноставан трик који прави велику разлику.
Тајна савршеног пиреа лежи у додавању једноставне коцке за супу.
У зависности од тога које месо служите уз пире, можете користити коцкице говедине или пилетине. Овај састојак не само да појачава укус, већ доприноси и кремастијој текстури пиреа.
Ољуштите кромпир и исеците га на комаде.
Сипајте воду у већу посуду, додајте прстохват морске соли и једну коцку за супу по вашем избору. Када вода прокључа, додајте кромпир и кувајте док не омекша.
Након кувања, оцедите кромпир и док је још врућ, додајте мало путера и топлог млека.
Изгњечите га до жељене текстуре – можете користити блендер или миксер ако желите посебно глатку текстуру.
На овај начин, ваш пире кромпир ће имати богатији и пунији укус, и савршено кремасту конзистенцију којој нико неће моћи да одоли.
Преузмите андроид апликацију.