Najbolje kuvarice dodaju beli luk u jelo samo na ovaj način.
Mali trikovi čine razliku između vrhunskih kuvarica i onih osrednjih, a vi budite najbolja na svetu.
Kako seckate, pržite, mešate – to može biti baš onaj „tajni“ razlog što uradite sve kako piše u receptu a jelo ne bude onakvo kakvo ste očekivali.
Veliku grešku prave mnogi kad pripremaju obroke sa belim lukom, ponekad i zato što nema preciznog uputstva u samom kuvaru koji koriste.
Nećemo ni da spominjemo milione recepata po internetu, od kojih su mnogi prave „žrtve“ nesrećnih grešaka u prevodu.
Kad pripremate jela sa belim lukom, glavno pravilo je dodati ga pred kraj kuvanja. Prženje belog luka na samom početku pripreme „rezervisano“ je za vrlo mali broj jela, kao što je, na primer, spanać. I tada morate biti veoma oprezni.
Nipošto ga nemojte spuštati u vrelo ulje jer će beli luk izgoreti munjevitom brzinom. Zbog toga će biti gorak i vrlo teško svarljiv.
Naročito budite oprezni ako kuvate jelo u posudi sa debelim dnom. U njoj se temperatura dugo održava na visokom nivou, pa zato sklonite šerpu sa ringle čim beli luk dobije bledozlatnu boju.
U većinu jela, ipak, ovaj dragoceni začin – jak, prirodni antibiotik i pomoćnik za mršavljenje – dodajte pred sam kraj pripreme i nemojte dugo kuvati jelo posle toga, piše „Lepa i srećna“.
Preuzmite android aplikaciju.