Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ајоли сос

Да бисте припремили прави Ајоли сос потребно вам је 1-2 минута, штапни микср и једна изузетно проста и једноставна техника, коју ако пратите, нема шансе да не добијете савршен резултат. Обогатите своју трпезу овим белим сосом зато што уз њега свака тестенина постаје неодољиво укусна.
Фото: Pixabay/Nordwing
Састојци:
  • 250 грама киселог млека
  • 250 грама мајонеза
  • око 10 ченова белог лука или по укусу
  • лимун
  • со по укусу
  • 1 кашика маслиновог уља
Припрема:

У дубљој посуди помешати кисело млеко и мајонез. Додати изгњечен бели лук, пар капи лимуна и кашику маслиновог уља. Посолите по укусу. Добијену смесу добро промешати да се сви састојци лепо сједине.

Препорука:

Ајоли би требало да буде нешто ређи од куповног мајонеза. Уколико постане превише лепљив, додајте му мало топле воде. Припремљен умак најбоље је искористити одмах након припреме, али може се конзумирати до 24 сата од момента припреме.

Ајоли је зато савршен за све љубитеље мајонеза и неодољиво иде уз свеже печени роштиљ и месо, салату од кромпира, препечен хлеб или као намаз у сендвичу, где се може комбиновати са парадајзом.

Рецепт дана: Хрскава пилећа крилца

Пријатно!

Преузмите андроид апликацију.