Da biste pripremili pravi Ajoli sos potrebno vam je 1-2 minuta, štapni miksr i jedna izuzetno prosta i jednostavna tehnika, koju ako pratite, nema šanse da ne dobijete savršen rezultat. Obogatite svoju trpezu ovim belim sosom zato što uz njega svaka testenina postaje neodoljivo ukusna.
Sastojci:
- 250 grama kiselog mleka
- 250 grama majoneza
- oko 10 čenova belog luka ili po ukusu
- limun
- so po ukusu
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
U dubljoj posudi pomešati kiselo mleko i majonez. Dodati izgnječen beli luk, par kapi limuna i kašiku maslinovog ulja. Posolite po ukusu. Dobijenu smesu dobro promešati da se svi sastojci lepo sjedine.
Preporuka:
Ajoli bi trebalo da bude nešto ređi od kupovnog majoneza. Ukoliko postane previše lepljiv, dodajte mu malo tople vode. Pripremljen umak najbolje je iskoristiti odmah nakon pripreme, ali može se konzumirati do 24 sata od momenta pripreme.
Ajoli je zato savršen za sve ljubitelje majoneza i neodoljivo ide uz sveže pečeni roštilj i meso, salatu od krompira, prepečen hleb ili kao namaz u sendviču, gde se može kombinovati sa paradajzom.
Recept dana: Hrskava pileća krilca
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.