Jednostavna glazura od šećera u prahu je osnovni recept koji morate imati na svom repertoaru.
Sve je pripremljeno u jednom loncu, recept sadrži samo tri sastojka koja verovatno već imate u kuhinji i sve je gotovo za tren, a dobro će vam doći i prilikom pripreme raznih poslastica. Osim toga, osnovni recept možete promeniti i prilagoditi različitim situacijama i potrebama.
Priprema:
Glazura od šećera u prahu u svom osnovnom obliku ima dva sastojka: šećer u prahu i mleko. Šećer u prahu je jedina konstanta u svakoj verziji recepta, a mleko je tu da ga razblaži i pretvori u slatku pavlaku.
Najčešća zamena za mleko je slatka pavlaka, ali u nedostatku i jednog i drugog možete koristiti običnu vodu ili čak tečni jogurt.
Počnite tako što ćete prosijati šećer u prahu da biste uklonili sve grudvice.
Stavite šećer u činiju i počnite da dodajete tečnost koju koristite jednu po supenu kašiku.
Tečnost postepeno umešajte u šećer dok ne dobijete glatku glazuru željene gustoće. Za klasičnu glazuru od vanile umešajte ekstrakt vanile, ali možete koristiti i razne druge arome, poput badema ili limuna.
Tačne količine će zavisiti od toga koliko vam je glazure potrebno, a mi smo za osnovni recept koristili jednu šolju, odnosno 130 grama šećera u prahu.
Glazuru treba koristiti relativno brzo nakon pripreme i ne treba da stoji duže od 20 do 30 minuta. Dobijenom glazurom premažite poslastice koje su još tople.
Preuzmite android aplikaciju.