Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Шта је глазура од шећера у праху и како се припрема?

Једноставна глазура од шећера у праху је основни рецепт који морате имати на свом репертоару.
Фото: Pixabay/Pexels

Све је припремљено у једном лонцу, рецепт садржи само три састојка која вероватно већ имате у кухињи и све је готово за трен, а добро ће вам доћи и приликом припреме разних посластица. Осим тога, основни рецепт можете променити и прилагодити различитим ситуацијама и потребама.

Припрема:

Глазура од шећера у праху у свом основном облику има два састојка: шећер у праху и млеко. Шећер у праху је једина константа у свакој верзији рецепта, а млеко је ту да га разблажи и претвори у слатку павлаку.

Најчешћа замена за млеко је слатка павлака, али у недостатку и једног и другог можете користити обичну воду или чак течни јогурт.

Почните тако што ћете просијати шећер у праху да бисте уклонили све грудвице.

Ставите шећер у чинију и почните да додајете течност коју користите једну по супену кашику.

Течност постепено умешајте у шећер док не добијете глатку глазуру жељене густоће. За класичну глазуру од ваниле умешајте екстракт ваниле, али можете користити и разне друге ароме, попут бадема или лимуна.

Тачне количине ће зависити од тога колико вам је глазуре потребно, а ми смо за основни рецепт користили једну шољу, односно 130 грама шећера у праху.

Глазуру треба користити релативно брзо након припреме и не треба да стоји дуже од 20 до 30 минута. Добијеном глазуром премажите посластице које су још топле.

Kako da omekšate puter a da ne koristite mikrotalasnu?

Преузмите андроид апликацију.