Početna > Svet
Svet

SNP zahteva pravdu za sve odgovorne za Oluju

Potpredsednik crnogorske vlade i lider SNP Vladimir Joković, povodom 27 godina od početka najvećeg etničkog čišćenja u Evropi posle Drugog svetskog rata tokom kojeg je u avgustu 1995. godine preko 250.000 Srba proterano sa svojih ognjišta u Hrvatskoj, poručio je da ta stranka zahteva pravdu za sve odgovorne za ovaj zločin.
Foto: PrtSc/YouTube/RTCG – Zvanični kanal

„Mir i tolerancija su najveći ideali kojima svi treba da težimo kako bismo sprečili da se bilo gde i bilo kada ponove zločini poput onih koji su počinjeni tokom akcije Oluja. Mir nam obezbeđuje stabilnost, a stabilnost otvara perspektive napretka u svim aspektima razvoja društva. Zato na ovaj datum osuđujemo zločin, tražimo da zločinci budu kažnjeni i pozivamo na večni mir“, naveo je Joković.

U društvima u kojima živimo, a koja su po brojnim pitanjima raznovrsna, treba da razvijamo toleranciju kako bismo jedni druge bolje razumeli i kako bismo sprečavali konflikte među ljudima, poručio je Joković.

„Što više budemo razvijali uzajamnu toleranciju, to će biti mnogo manje povoda za sukobljavanja. I naravno, da uvek jasno ukažemo na odgovornost za nedela i one procese koji za posledicu imaju stradanje ljudi“, kaže Joković i ističe:

„Zato na dan obeležavanja početka akcije Oluja podsećamo da je čuvanje mira ideal kojem svi zajedno treba da težimo u budućnosti“.

Ruske trupe nadomak predgrađa Solerada

Preuzmite android aplikaciju.