Почетна > Свет
Свет

СНП захтева правду за све одговорне за Олују

Потпредседник црногорске владе и лидер СНП Владимир Јоковић, поводом 27 година од почетка највећег етничког чишћења у Европи после Другог светског рата током којег је у августу 1995. године преко 250.000 Срба протерано са својих огњишта у Хрватској, поручио је да та странка захтева правду за све одговорне за овај злочин.
Фото: PrtSc/YouTube/RTCG – Zvanični kanal

„Мир и толеранција су највећи идеали којима сви треба да тежимо како бисмо спречили да се било где и било када понове злочини попут оних који су почињени током акције Олуја. Мир нам обезбеђује стабилност, а стабилност отвара перспективе напретка у свим аспектима развоја друштва. Зато на овај датум осуђујемо злочин, тражимо да злочинци буду кажњени и позивамо на вечни мир“, навео је Јоковић.

У друштвима у којима живимо, а која су по бројним питањима разноврсна, треба да развијамо толеранцију како бисмо једни друге боље разумели и како бисмо спречавали конфликте међу људима, поручио је Јоковић.

„Што више будемо развијали узајамну толеранцију, то ће бити много мање повода за сукобљавања. И наравно, да увек јасно укажемо на одговорност за недела и оне процесе који за последицу имају страдање људи“, каже Јоковић и истиче:

„Зато на дан обележавања почетка акције Олуја подсећамо да је чување мира идеал којем сви заједно треба да тежимо у будућности“.

Ruske trupe nadomak predgrađa Solerada

Преузмите андроид апликацију.