Početna > Život i stil
Život i stil

Sezona je godišnjih odmora: Ovo su trikovi za pametno pakovanje kofera

Da li je i vama najteži deo pakovanje za odmor?
Foto: Pexels/Timur Weber

Odlazak na putovanje, posebno na odmor trebalo bi da prođe bez stresa i u dobrom raspoloženju, ali to samo iskusni putnici mogu uraditi. Ukoliko želite da i vaš put započne potpuno opušteno i da uživate u pakovanju stvari za putovanje, donosimo vam nekoliko jednostavnih saveta kako da sve prođe lagano i bez panike.

Odvojite odeću

Za početak odvojite odeću i stvari koje ćete nositi i proverite da li je li sve spremno da krene sa vama na put. Pre nego uopšte i dođete do kofera pripremite odeću koja će u njega ići. Nakon toga pronađite kofer, očistite ga ako je potrebno, a onda ga pripremite za pakovanje.

Napravite listu

Bilo bi dobro da napravite listu stvari koje nosite na putovanje. Nabrajajte stvari po kategorijama. Kod izrade liste budite realni i uzmite u obzir koliko dugo ćete zapravo biti na putovanju. Listu možete praviti i tako da tačno napišete što očekujete da će vam biti potrebno za svaki dan putovanja.

Pripremite kofer

Prva stvar po pitanju kofera je da ga očistite od prašine ili drugih prljavština ako ih ima. Najlakše će vam biti da unapred pripremite mesto gde će šta stajati. Nije loše unapred razmišljati o tome kada ćete nešto izvlačiti pa onda to tako složiti hronološki jedno na drugo.

Sa sobom nosite samo najvažnije

U ruksaku ili torbi koju nosite uz sebe spakujte samo najvažnije stvari. Kod pakovanja ručnog prtljaga ponesite samo ono što vam je zaista potrebno da bude „pod rukom“.

Slaganje odeće

Razmišljajte o tome šta će se jako, a šta manje zgužvati. Stručnjaci tvrde da je najbolje da odeću ne slažete kao u ormaru, na crte i jednu na drugu. Smatraju da je najbolji način za izbeći crte od gužvanja taj da odeću urolate jedan po jedan komad. Osim što će se manje gužvati, zauzima manje mesta.

Pet načina da bez greške nosite jarke boje

Preuzmite android aplikaciju.