Početna > Srbija
Srbija

Selaković: Srbija želi da odnosi sa Alžirom napreduju

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković poručio je danas, u razgovoru s novim ambasadorom Alžira Fatahom Mahrazom, da Srbija želi da odnosi dve zemlje kontinuirano napreduju, posebno izdvojivši politički dijalog, razmenu poseta na visokom i najvišem nivou i ekonomsku saradnju.
Foto: Tanjug/Branko Lazić

Šef srpske diplomatije zahvalio je Alžiru na principijelnoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, izrazivši očekivanje da će ovakva podrška Alžira ostati nepromenjena, kao i da ćemo u narednom periodu nastaviti uspešnu saradnju i na multilateralnom planu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Selaković je konstatovao da Srbiju i Alžir vezuje tradicionalno višedecenijsko prijateljstvo i istorijski odnosi koji su dobro nasleđe.

Šef srpske diplomatije preneo je spremnost da tokom ove godine poseti Alžir, naročito imajući u vidu da Srbija i Alžir obeležavaju 60 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Selaković je ukazao da je Alžir naš najveći ekonomski partner u regionu severne Afrike, ali i da postoji dosta neiskorišćenih potencijala za jačanje privredne saradnje i trgovinskih odnosa dve zemlje.

Ministar je rekao da bi, u tom cilju, bilo značajno da se razgovara i o ponovnom uspostavljanju direktne avio-linije između Alžira i Beograda, navodi se u saopštenju.

Petković sa Kaskoneom o dijalogu Beograda i Prištine

Preuzmite android aplikaciju.