Почетна > Србија
Србија

Селаковић: Србија жели да односи са Алжиром напредују

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић поручио је данас, у разговору с новим амбасадором Алжира Фатахом Махразом, да Србија жели да односи две земље континуирано напредују, посебно издвојивши политички дијалог, размену посета на високом и највишем нивоу и економску сарадњу.
Фото: Танјуг/Бранко Лазић

Шеф српске дипломатије захвалио је Алжиру на принципијелној и доследној подршци очувању суверенитета и територијалне целовитости Србије, изразивши очекивање да ће оваква подршка Алжира остати непромењена, као и да ћемо у наредном периоду наставити успешну сарадњу и на мултилатералном плану, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Селаковић је констатовао да Србију и Алжир везује традиционално вишедеценијско пријатељство и историјски односи који су добро наслеђе.

Шеф српске дипломатије пренео је спремност да током ове године посети Алжир, нарочито имајући у виду да Србија и Алжир обележавају 60 година успостављања дипломатских односа.

Селаковић је указао да је Алжир наш највећи економски партнер у региону северне Африке, али и да постоји доста неискоришћених потенцијала за јачање привредне сарадње и трговинских односа две земље.

Министар је рекао да би, у том циљу, било значајно да се разговара и о поновном успостављању директне авио-линије између Алжира и Београда, наводи се у саопштењу.

Petković sa Kaskoneom o dijalogu Beograda i Prištine

Преузмите андроид апликацију.