Кухиња ће остати чиста, па ће вам и оброк више пријати.
Када помислите на пржење хране, вероватно вам мало позли од помисли на чишћење уља које је прскало на све стране приликом припреме.
Поред тога, врело уље успе да нађе пут и до ваших руку, чак и лица, а то није ни најмање добар осећај. Постоји трик којим се то прскање спречава, а ретко ко га зна.
Трик који спречава то састоји се у томе да чим у тигањ додате уље, пре него што се загреје, додате и мало соли.
Поред тога, пре него што састојке спустите у уље, добро их осушите.
Важно је и да намирнице које стављате на загрејано уље не буду влажне, управо комбинације влаге и врелог уља доводи до прскања. Просушите их и лагано, уз помоћ шпатуле, спуштајте у тигањ, са што мање висине.
Да би после пржења ваша кухиња била што чистија, битно је и да тигањ не буде преплитак.
Преузмите андроид апликацију.