Зелена салата је једна од намирница која брзо пропада
Уколико се не поједе непосредно након куповине и не чува правилно зелена салата постаје браон и увене. За све који желе да задрже свежу салату дуже, постоји решење.
Стручњак за храну Мајк Аруан поделио је на свом Јутјуб каналу, Kitchen Tips Online паметно решење.
Прво је поставио питање шта уопште узрокује да зелена салата постане смеђа или увене и објаснио да је у питању етилен гас, који природно производе зелена салата и друге биљке када почну да пропадају.
Прочитајте још: Да ли и ви држите кромпир у води пре кувања и печења? Стручњаци објашњавају да ли је то добро
– Ако погледате начин на који произвођач испоручује производ можете да видите да је потпуно умотана у пластичну фолију. Сврха тога је да се производ заустави од гаса етилена из спољних извора. На пример, јабуке испуштају гас етилен док се кваре, зато кажу да једна лоша јабука поквари целу гајбу – објашњава кувар.
Мајк даље објашњава шта треба да урадимо са зеленом салатом када је донесемо из продавнице. Он каже да ипак салату не би требало да склањамо из кесе док не будемо спремни да је поједемо. Такође је важно да уклонимо сав ваздух из кесе пре него што је одложимо.
– Салату чувајте у најхладнијем делу фрижидера – обично у доњој фиоци, а овако може да траје и три недеље – саветује он.
Преузмите андроид апликацију.