Možete napraviti i ukusnu mešavinu od tikvica, sira, jaja i malo kajmaka, koja se može jesti topla ili hladna, a koja će se odlično slagati sa sezonskim salatama. Ispecite, podelite na manje porcije, stavite u frižider i uživajte tokom nedelje.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 3 jaja
- 3 čena belog luka
- 200 grama rendanog sira
- 100 mililitra milerama
- 30 grama rendanog parmezana
- 2 kašike putera
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- so
- biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Operite tikvice, dobro ih osušite i isecite na kolutove debljine oko pola centimetra. Namažite maslacem pravougaoni pleh, pa u njega stavite isečene komade tikvica. Po tikvicama ravnomerno pospite polovinu rendanog čedara ili gaude. U činiji umutiti jaje, pomešati sa parmezanom, mileramom, solju, biberom, suvim bosiljkom i seckanim komadićima belog luka. Prelijte smesu preko tikvica i sira i stavite u rernu oko 25 minuta. Izvadite smesu iz rerne, pospite ostatkom sira i pecite još 5 do 10 minuta dok se sir ne istopi i porumeni, a tikvice ispeče do kraja. Poslužite sa peršunovim lišćem i svežom sezonskom salatom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.