Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Zapečene tikvice sa sirom

Možete napraviti i ukusnu mešavinu od tikvica, sira, jaja i malo kajmaka, koja se može jesti topla ili hladna, a koja će se odlično slagati sa sezonskim salatama. Ispecite, podelite na manje porcije, stavite u frižider i uživajte tokom nedelje.
Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Sastojci:
  • 3 tikvice
  • 3 jaja
  • 3 čena belog luka
  • 200 grama rendanog sira
  • 100 mililitra milerama
  • 30 grama rendanog parmezana
  • 2 kašike putera
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • so
  • biber
Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Operite tikvice, dobro ih osušite i isecite na kolutove debljine oko pola centimetra. Namažite maslacem pravougaoni pleh, pa u njega stavite isečene komade tikvica. Po tikvicama ravnomerno pospite polovinu rendanog čedara ili gaude. U činiji umutiti jaje, pomešati sa parmezanom, mileramom, solju, biberom, suvim bosiljkom i seckanim komadićima belog luka. Prelijte smesu preko tikvica i sira i stavite u rernu oko 25 minuta. Izvadite smesu iz rerne, pospite ostatkom sira i pecite još 5 do 10 minuta dok se sir ne istopi i porumeni, a tikvice ispeče do kraja. Poslužite sa peršunovim lišćem i svežom sezonskom salatom.

Prijatno!

Ako želite vitku liniju ova dva sosa morate izbegavati!

Preuzmite android aplikaciju.