Можете направити и укусну мешавину од тиквица, сира, јаја и мало кајмака, која се може јести топла или хладна, а која ће се одлично слагати са сезонским салатама. Испеците, поделите на мање порције, ставите у фрижидер и уживајте током недеље.
Састојци:
- 3 тиквице
- 3 јаја
- 3 чена белог лука
- 200 грама ренданог сира
- 100 милилитра милерама
- 30 грама ренданог пармезана
- 2 кашике путера
- 1 кашичица сушеног босиљка
- со
- бибер
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. Оперите тиквице, добро их осушите и исеците на колутове дебљине око пола центиметра. Намажите маслацем правоугаони плех, па у њега ставите исечене комаде тиквица. По тиквицама равномерно поспите половину ренданог чедара или гауде. У чинији умутити јаје, помешати са пармезаном, милерамом, сољу, бибером, сувим босиљком и сецканим комадићима белог лука. Прелијте смесу преко тиквица и сира и ставите у рерну око 25 минута. Извадите смесу из рерне, поспите остатком сира и пеците још 5 до 10 минута док се сир не истопи и порумени, а тиквице испече до краја. Послужите са першуновим лишћем и свежом сезонском салатом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.