Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Zapečene tikvice punjene mesom i sirom

Tikvice su mnogima omiljena letnja hrana. Postoji mnogo jela koja možete da napravite sa ovim povrćem, a jedno od najpopularnijih su svakako pečene tikvice punjene mesom i sirom.
Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Sastojci:
  • 250 grama mlevenog junećeg mesa (ili drugog mesa po želji)
  • 2-3 velike tikvice
  • 1 crvena paprika
  • 1 srednji luk
  • 100 grama mocarele
  • 100 grama rendanog parmezana
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biberi
Priprema:

Za ovaj recept biće vam potrebna malo veća tikva da biste mogli da napravite dovoljno veliki bunar za fil. Operite, oljuštite i isecite tikvice na pola. Ako imate domaće neoljuštene tikvice, ne morate da ih gulite. Kašičicom nežno izdubite sredinu i stavite je sa strane na tanjir. Crni luk i biber sitno iseckati. Luk dinstati na ulju pet minuta, pa dodati biber i dinstati dok malo ne omekša. Dodajte mleveno meso i dinstajte 10 minuta. Posolite, pobiberite, dodajte čili i druge začine po želji. Na kraju dodajte izdubljeni deo tikvica i dinstajte dok voda koja će izaći iz njih ne ispari. Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pravougaoni pleh podmažite sa malo ulja i na njega stavite tikvice. Zatim u smesu dodati rendani parmezan i mocarelu iseckanu na komadiće i malo promešati. Napunite tikvice i stavite u rernu na 15-20 minuta dok se sir lepo ne istopi i porumeni.

Prijatno!

Kako da se rešite neprijatnih mirisa sa silikonskih kalupa?

Preuzmite android aplikaciju.