Tikvice su mnogima omiljena letnja hrana. Postoji mnogo jela koja možete da napravite sa ovim povrćem, a jedno od najpopularnijih su svakako pečene tikvice punjene mesom i sirom.
Sastojci:
- 250 grama mlevenog junećeg mesa (ili drugog mesa po želji)
- 2-3 velike tikvice
- 1 crvena paprika
- 1 srednji luk
- 100 grama mocarele
- 100 grama rendanog parmezana
- 3 kašike maslinovog ulja
- so
- biberi
Priprema:
Za ovaj recept biće vam potrebna malo veća tikva da biste mogli da napravite dovoljno veliki bunar za fil. Operite, oljuštite i isecite tikvice na pola. Ako imate domaće neoljuštene tikvice, ne morate da ih gulite. Kašičicom nežno izdubite sredinu i stavite je sa strane na tanjir. Crni luk i biber sitno iseckati. Luk dinstati na ulju pet minuta, pa dodati biber i dinstati dok malo ne omekša. Dodajte mleveno meso i dinstajte 10 minuta. Posolite, pobiberite, dodajte čili i druge začine po želji. Na kraju dodajte izdubljeni deo tikvica i dinstajte dok voda koja će izaći iz njih ne ispari. Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Pravougaoni pleh podmažite sa malo ulja i na njega stavite tikvice. Zatim u smesu dodati rendani parmezan i mocarelu iseckanu na komadiće i malo promešati. Napunite tikvice i stavite u rernu na 15-20 minuta dok se sir lepo ne istopi i porumeni.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.