Тиквице су многима омиљена летња храна. Постоји много јела која можете да направите са овим поврћем, а једно од најпопуларнијих су свакако печене тиквице пуњене месом и сиром.
Састојци:
- 250 грама млевеног јунећег меса (или другог меса по жељи)
- 2-3 велике тиквице
- 1 црвена паприка
- 1 средњи лук
- 100 грама моцареле
- 100 грама ренданог пармезана
- 3 кашике маслиновог уља
- со
- бибери
Припрема:
За овај рецепт биће вам потребна мало већа тиква да бисте могли да направите довољно велики бунар за фил. Оперите, ољуштите и исеците тиквице на пола. Ако имате домаће неољуштене тиквице, не морате да их гулите. Кашичицом нежно издубите средину и ставите је са стране на тањир. Црни лук и бибер ситно исецкати. Лук динстати на уљу пет минута, па додати бибер и динстати док мало не омекша. Додајте млевено месо и динстајте 10 минута. Посолите, побиберите, додајте чили и друге зачине по жељи. На крају додајте издубљени део тиквица и динстајте док вода која ће изаћи из њих не испари. Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса. Правоугаони плех подмажите са мало уља и на њега ставите тиквице. Затим у смесу додати рендани пармезан и моцарелу исецкану на комадиће и мало промешати. Напуните тиквице и ставите у рерну на 15-20 минута док се сир лепо не истопи и порумени.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.