Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ускршњи куглоф

Лаган је, прозрачан, једноставан за припремити. Долази у свим могућим комбинацијама састојака, идеалан је за ускршњи сто. Може да послужи као декорација, али још га више волимо уз кафу, чај и после празничног ручка.
Фото: Pixabay/Emilia_Baczynska
Састојци:
  • 250 грама маслаца
  • 250 грама шећера
  • 3 кашичице ароме ванила
  • 4 јаја
  • 70 милилитара млека
  • 300 грама брашна
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 2 кашика какаа
  • 80 грама трешања кандираних
Припрема:

Измиксајте маслац и шећер, па додајте три кашичице ароме ваниле. Још мало измиксајте па додајте јаја и наставите да мутите. Сједините брашно и прашак за пециво . Половину додајте у претходно смесу, измиксајте па додајте и млеко, а онда и остатак брашна. Умутите да се смеса уједначи. Калуп за куглоф, подмажите маргарином и поспите брашном. Четвртину смесе одвојте у посебну чинију. Остатак смесе поделите на два дела. Први део ставите у калуп и изравнајте. Преко ње поспите кашику какао праха. Сипајте смесу коју сте одвојили у чинију и изравнајте. Преко ставите исецкане кандиране трешње и још мало смесе и кашиком их мало погурајте у смесу. Поново поспите кашику какао праха , а онда ставите остатак смесе. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени око 60 минута. Када куглоф буде готов оставите да се охлади па га извадите из калупа и декоришите по жељи.

Пријатно!

Обичаји на Велики петак са “Градске инфо“ (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.