Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Uskršnji kuglof

Lagan je, prozračan, jednostavan za pripremiti. Dolazi u svim mogućim kombinacijama sastojaka, idealan je za uskršnji sto. Može da posluži kao dekoracija, ali još ga više volimo uz kafu, čaj i posle prazničnog ručka.
Foto: Pixabay/Emilia_Baczynska
Sastojci:
  • 250 grama maslaca
  • 250 grama šećera
  • 3 kašičice arome vanila
  • 4 jaja
  • 70 mililitara mleka
  • 300 grama brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašika kakaa
  • 80 grama trešanja kandiranih
Priprema:

Izmiksajte maslac i šećer, pa dodajte tri kašičice arome vanile. Još malo izmiksajte pa dodajte jaja i nastavite da mutite. Sjedinite brašno i prašak za pecivo . Polovinu dodajte u prethodno smesu, izmiksajte pa dodajte i mleko, a onda i ostatak brašna. Umutite da se smesa ujednači. Kalup za kuglof, podmažite margarinom i pospite brašnom. Četvrtinu smese odvojte u posebnu činiju. Ostatak smese podelite na dva dela. Prvi deo stavite u kalup i izravnajte. Preko nje pospite kašiku kakao praha. Sipajte smesu koju ste odvojili u činiju i izravnajte. Preko stavite iseckane kandirane trešnje i još malo smese i kašikom ih malo pogurajte u smesu. Ponovo pospite kašiku kakao praha , a onda stavite ostatak smese. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 60 minuta. Kada kuglof bude gotov ostavite da se ohladi pa ga izvadite iz kalupa i dekorišite po želji.

Prijatno!

Običaji na Veliki petak sa “Gradske info“ (VIDEO)

Preuzmite android aplikaciju.