Lagan je, prozračan, jednostavan za pripremiti. Dolazi u svim mogućim kombinacijama sastojaka, idealan je za uskršnji sto. Može da posluži kao dekoracija, ali još ga više volimo uz kafu, čaj i posle prazničnog ručka.
Sastojci:
- 250 grama maslaca
- 250 grama šećera
- 3 kašičice arome vanila
- 4 jaja
- 70 mililitara mleka
- 300 grama brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašika kakaa
- 80 grama trešanja kandiranih
Priprema:
Izmiksajte maslac i šećer, pa dodajte tri kašičice arome vanile. Još malo izmiksajte pa dodajte jaja i nastavite da mutite. Sjedinite brašno i prašak za pecivo . Polovinu dodajte u prethodno smesu, izmiksajte pa dodajte i mleko, a onda i ostatak brašna. Umutite da se smesa ujednači. Kalup za kuglof, podmažite margarinom i pospite brašnom. Četvrtinu smese odvojte u posebnu činiju. Ostatak smese podelite na dva dela. Prvi deo stavite u kalup i izravnajte. Preko nje pospite kašiku kakao praha. Sipajte smesu koju ste odvojili u činiju i izravnajte. Preko stavite iseckane kandirane trešnje i još malo smese i kašikom ih malo pogurajte u smesu. Ponovo pospite kašiku kakao praha , a onda stavite ostatak smese. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 60 minuta. Kada kuglof bude gotov ostavite da se ohladi pa ga izvadite iz kalupa i dekorišite po želji.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.