Recept za ukusnu tortu sa jabukama i jogurtom koja se pravi za tren i ostaje mekana danima.
Sastojci:
- 2 jaja
- 180 grama šećera
- 180 grama jogurta
- 180 mililitra mleka
- 60 mililitra ulja
- 300 grama brašna
- prašak za pecivo
- 2 velike jabuke
- 25 puter
- 20 grama smeđeg šećera
Priprema:
Pripremite jabuke. Ogulite ih, prepolovite svaku i isecite na kriške. U šerpu stavite puter, dodajte jabuke i šećer i mešajte dok jabuke ne omekšaju. Za biskvit pomešajte jaja, šećer, jogurt, mleko i ulje i mešajte dok ne dobijete penastu teksturu. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo i mešajte pjenjačom dok ne dobijete smesu sličnu gustom testu za palačinke. Okruglu činiju obložite papirom za pečenje, sipajte smesu za biskvit, pa kašikom dodajte pripremljene jabuke i sav sok koji ste dobili pri pripremanju jabuka. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 40 do 50 minuta. Čačkalicom proverite da li je biskvit pečen – ako na čačkalici ne ostane smesa, znači da je gotov. Po želji posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.