Рецепт за укусну торту са јабукама и јогуртом која се прави за трен и остаје мекана данима.
Састојци:
- 2 јаја
- 180 грама шећера
- 180 грама јогурта
- 180 милилитра млека
- 60 милилитра уља
- 300 грама брашна
- прашак за пециво
- 2 велике јабуке
- 25 путер
- 20 грама смеђег шећера
Припрема:
Припремите јабуке. Огулите их, преполовите сваку и исеците на кришке. У шерпу ставите путер, додајте јабуке и шећер и мешајте док јабуке не омекшају. За бисквит помешајте јаја, шећер, јогурт, млеко и уље и мешајте док не добијете пенасту текстуру. Додајте просејано брашно и прашак за пециво и мешајте пјењачом док не добијете смесу сличну густом тесту за палачинке. Округлу чинију обложите папиром за печење, сипајте смесу за бисквит, па кашиком додајте припремљене јабуке и сав сок који сте добили при припремању јабука. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени 40 до 50 минута. Чачкалицом проверите да ли је бисквит печен – ако на чачкалици не остане смеса, значи да је готов. По жељи посути шећером у праху.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.