Za sve ljubitelje ribe koji vole da je jedu, ali ne vole mirise koje ona širi po kući dok je pržite. Ovo je jednostavan jednostavan način pripremanja. Nema puno mirisa u kući, a riba je ukusna i lepo ispečena. Naš predlog za večerašnje Badnje veče je riba brancin.
Sastojci:
- 4 komada brancina
- 1/2 veze mirođije ili malo ruzmarina
- 1/2 veze peršuna
- 1 limun
- maslinovo ulje
- so i biber
- 1 čaša belog vina
Priprema:
Zagrejati rernu na 220 stepeni. Napravite marinadu od seckane mirođije (ruzmarina), peršuna, rendane kore od limuna i maslinovog ulja. U marinadu dodajte soli i bibera po želji. Napravite zareze u ribi i dobro utrljajte marinadu. Posudu za pečenje pouljite i stavite pripremljenu ribu. Limun sa koga ste skinuli koru isecite na tanke kriške i stavite ih ispod ribe. Pokrijte prijanjućom providnom folijom i stavite na sobnoj temperaturi da se marinira bar 2 sata. Inače sve ovo možete uraditi i dan ranije i ostaviti u frižideru, a pre pečenje izvaditi malo ranije da se riba zagreje. Pred pečenje stavite malo ulja preko ribe i vino u posudu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta. Na ovaj način možete pripremati i oradu ili neku drugu sličnu ribu. Takođe možete menjati začine po želji.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.