Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Trpeza za Badnje veče, brancin iz rerne

Za sve ljubitelje ribe koji vole da je jedu, ali ne vole mirise koje ona širi po kući dok je pržite. Ovo je jednostavan  jednostavan način pripremanja. Nema puno mirisa u kući, a riba je ukusna i lepo ispečena. Naš predlog za večerašnje Badnje veče je riba brancin.
Foto: Pixabay/armennano
Sastojci:
  • 4 komada brancina
  • 1/2 veze mirođije ili malo ruzmarina
  • 1/2 veze peršuna
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • so i biber
  • 1 čaša belog vina
Priprema:

Zagrejati rernu na 220 stepeni. Napravite marinadu od seckane mirođije (ruzmarina), peršuna, rendane kore od limuna i maslinovog ulja. U marinadu dodajte soli i bibera po želji. Napravite zareze u ribi i dobro utrljajte marinadu. Posudu za pečenje pouljite i stavite pripremljenu ribu. Limun sa koga ste skinuli koru isecite na tanke kriške i stavite ih ispod ribe. Pokrijte prijanjućom providnom folijom i stavite na sobnoj temperaturi da se marinira bar 2 sata. Inače sve ovo možete uraditi i dan ranije i ostaviti u frižideru, a pre pečenje izvaditi malo ranije da se riba zagreje. Pred pečenje stavite malo ulja preko ribe i vino u posudu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta. Na ovaj način možete pripremati i oradu ili neku drugu sličnu ribu. Takođe možete menjati začine po želji.

Prijatno!

Recept dana: Zdravi božićni medenjaci

Tradicionalno paljenje badnjaka i doček Božića u Novom Sadu

Preuzmite android aplikaciju.