Tikvice se mogu koristiti za pravljenje raznih ukusnih jela. Među njima je i ova brza i jednostavna tortilja sa tikvicama i sirom, koja je hit jer se može jesti za doručak, ručak i večeru.
Sastojci:
- 1 srednji luk
- 2 srednje tikvice
- pola konzerve kuvanog kukuruza
- 2 velika jaja
- 100 grama rendanog gaude ili sira po želji
- 5o grama rendanog parmezana
- 4 velike tortilje
- so
- biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Sitno iseckati luk. Propržite ga na dve-tri kašike maslinovog ulja. Dodajte tikvice koje ste prethodno oprali, ogulili i iseckali na manje kockice ili trakice. Ako imate domaće neoljuštene tikvice, slobodno ostavite koru na njima. Posolite, pobiberite i dinstajte luk i tikvice pet minuta. Umutite jaja i sipajte u činiju sa tikvicama i lukom. Kada su jaja skuvana, sklonite sa ringle i dodajte kuvani kukuruz i parmezan ili grana padano i promešajte. Pripremite veliki tiganj i u njega sipajte malo maslinovog ulja i zagrejte na srednje visokoj temperaturi. Jednu tortilju stavite na tanjir, pospite je sa malo rendane gaude, namažite polovinom mešavine tikvica i jaja, ponovo pospite sirom i prekrijte drugom tortiljom. Pažljivo prebacite tortilje u tiganj i prvo pecite na jednoj strani dva do tri minuta. Zatim prebacite na drugu stranu i takođe pecite dva do tri minuta dok sir ne počne da se topi. Prilikom pečenja slobodno malo stisnite tortilje kako bi se lakše spojile. Ponovite postupak sa preostalim tortiljama i filom. Kada su pečene, iseći ih na trouglove i poslužiti.
Prijatno!
Razlozi zbog kojih se doručak ne preskače: Zašto je važno da ne zaboravite da jedete kad ustanete?
Preuzmite android aplikaciju.