Da li postoji neko da ne voli palačinke? Mi iskreno mislimo da ne i zato je ova torta koja je napravljena od omiljenih nam palačinki pun pogodak.
Sastojci:
- Klasično testo za 20 palačinki u koje ćete dodati 4 kašikice kakaa, kako bi palačinke dobile braon boju.
Za kremu:
- 2 šolje mleka
- kašika vanila ekstrakta
- 6 žumanaca
- ½ šolje šećera
- kesica krem fiksa
- 4 kašike putera
- 1 kesica šlaga
Priprema:
Palačinke ispecite na tiganju, ovog puta mogu biti i malo deblje nego inače, ostavite ih sa strane da se dobro ohlade, a vi u međuvremenu pripremite kremu.
Zagrevajte mleko na šporetu samo da baci ključ, sklonite sa šporeta i umešajte vanila ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta. U drugoj posudi pomešajte žumanca, šećer i kremfiks pa polako dodavajte mleko stalno mešajući žicom za mućenje. Kad ste sve dobro izmešali vratite kremu na šporet i ostavite da provri na malo jačoj vatri, i dalje konstantno mešajući. Krema će se zgusnuti za otprilike 2 minute, a zatim je skinite sa vatre, odmah umešajte puter i prespite u plitku posudu da se hladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u fižideru.
Kad se krema ohladila pomešajte je umućenim šlagom i mešajte električnim mikserom dok ne dobijete glatku i svilenkastu kremu.
Kada su krema i palačinke gotovi, dolazi vreme za slaganje torte. Stavite palačinke na poslužavnik, premažite tankim slojem kreme i ponovite postupak sa svim palačinkam koje imate. Pospite šećerom u prahu ili kakaom i ostavite da se hladi.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.