Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Торта од палачинки

Да ли постоји  неко да не воли палачинке? Ми искрено мислимо да не и зато је ова торта која је направљена од омиљених нам палачинки пун погодак.
Састојци:
  • Класично тесто за 20 палачинки у које ћете додати 4 кашикице какаа, како би палачинке добиле браон боју.
За крему:
  • 2 шоље млека
  • кашика ванила екстракта
  • 6 жуманаца
  • ½ шоље шећера
  • кесица крем фикса
  • 4 кашике путера
  • 1 кесица шлага
Припрема:

Палачинке испеците на тигању, овог пута могу бити и мало дебље него иначе, оставите их са стране да се добро охладе, а ви у међувремену припремите крему.

Загревајте млеко на шпорету само да баци кључ, склоните са шпорета и умешајте ванила екстракт и оставите да стоји 10 минута. У другој посуди помешајте жуманца, шећер и кремфикс па полако додавајте млеко стално мешајући жицом за мућење. Кад сте све добро измешали вратите крему на шпорет и оставите да проври на мало јачој ватри, и даље константно мешајући. Крема ће се згуснути за отприлике 2 минуте, а затим је скините са ватре, одмах умешајте путер и преспите у плитку посуду да се хлади, прво на собној температури, а затим у фижидеру.

Кад се крема охладила помешајте је умућеним шлагом и мешајте електричним миксером док не добијете глатку и свиленкасту крему.

Када су крема и палачинке готови, долази време за слагање торте. Ставите палачинке на послужавник, премажите танким слојем креме и поновите поступак са свим  палачинкам које имате. Поспите шећером у праху или какаом и оставите да се хлади.

Пријатно!

Recept dana: Zapečene palačinke sa eurokremom

Преузмите андроид апликацију.