Recepti za testeninu su uvek među najtraženijima, jer ova namirnica može da se spremi na „milion“ načina.
Sastojci:
- 600 grama makarona
- 600 grama mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 500 grama sosa od paradajza
- 200 mililitara bešamel sosa
- 500 grama sira gaude
Priprema:
Luk crni i beli iseckati sitno i isdinstati dok ne dobije zlatnu boju. Dodati meso pa dinstati zajedno i kada je ono gotovo dodati sos od paradajza, posoliti i pobiberiti po ukusu. Makarone kuvati svega 5 minuta. Staviti na dnu nauljenog dubljeg pleha.
Kada sipate makarone u tepsiju, preko makarona ide paradajz sos pa kačkavalj i preko bešamel sos. Najbolje peći na 220 stepeni 30 minuta dok se sir ne otopi i ne porumeni.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.