Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Testenina zapečena u rerni

Recepti za testeninu su uvek među najtraženijima, jer ova namirnica može da se spremi na „milion“ načina.
Foto: Pixabay/DedaDrchlik
Sastojci:
  • 600 grama makarona
  • 600 grama mlevenog mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 500 grama sosa od paradajza
  • 200 mililitara  bešamel sosa
  • 500 grama sira gaude
Priprema:

Luk crni i beli iseckati sitno i isdinstati dok ne dobije zlatnu boju. Dodati meso pa dinstati zajedno i kada je ono gotovo dodati sos od paradajza, posoliti i pobiberiti po ukusu. Makarone kuvati svega 5 minuta. Staviti na dnu nauljenog dubljeg pleha.
Kada sipate makarone u tepsiju, preko makarona ide paradajz sos pa kačkavalj i preko bešamel sos. Najbolje peći na 220 stepeni 30 minuta dok se sir ne otopi i ne porumeni.

Prijatno!

Greške koje svi pravimo dok kuvamo

Preuzmite android aplikaciju.