Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Teleći gulaš

Teleći gulaš je jedno od klasičnih jela koja se dugo krčkaju. Ali, iako je priprema telećeg gulaša nešto složenija i zahteva duži boravak u kuhinji, zauzvrat ćete dobiti osećaj ukusa i jelo koje možete bez straha da jedete nekoliko dana uz podgrevanje.
Foto: Pixabay/RitaE
Sastojci:
  •  1 velika glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kilogram teletine ili govedine
  • 1/2 kašičice kima
  • 2 kašike slatke paprike
  • 1 crvena sveža paprika
  • 1 zelena sveža paprika
  • 1 kutija paradajza (oko 400 g)
  • 1,5 decilitar vode
  • 250 grama pečuraka
  • 150 grama kisele pavlake
  • biber
  • vegeta
  • so
Priprema:

Propržite u dubljoj šerpi sitno iseckan crni i beli luk. Dodajte meso isečeno na parčad i pržite ga dok ne dobije lepu boju. Zatim dodajte so, biber, papriku i kim. Ostavite da se sve to kuva 2 minuta. Na kraju stavite paprike, paradajz, nalijte vodom ili ako imate, supom, pokrijte i pecite u pećnici oko 2 sata, na temperaturi od 150 stepeni. Pola sata pred kraj kuvanja, dodajte pečurke.
Pred iznošenje na sto, proverite da li je jelo dobro začinjeno, a zatim preko njega sipajte kiselu pavlaku. Služite ga sa kuvanim krompirom ili rezancima sa maslacem i sa zelenom salatom.

Prijatno!

Kako da odmrznete meso za svega 10 minuta bez upotrebe mikrotalasne

Preuzmite android aplikaciju.