Уколико нисте унапред испланирали ручак и одмрзли месо, не мора да значи да вам је ручак пропао.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2021/06/beef-1238813_640.jpg)
Поступак можете убрзати употребом микроталасне, али постоји и негативна страна. Неретко се дешава да се месо по површини већ мало скува, а да изнутра остане залеђено.
Чак и за мањи комад меса потребно је да прође најмање два, три сата, под условом да не знате за овај трик.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2021/06/meat-327981_640.jpg)
Данас је помало заборављен, али овај трик је добро познат нашим бакама и знатно убрзава одмрзавање меса.
За само 10 минута, намирница ће већ бити спремна за припрему. Потребно је да у топлој води, мало изнад собне температуре (око 40-45 степени целзијуса), растворите кашику обичног шећера и у њу ставите комад меса који желите да одмрзнете. Веома је битно да месо претходно извадите из кесице, фолије, или већ у чему сте га чували.
За само 10 минута ћете веома лако моћи да га исечете на комаде жељене величине јер ће бити одмрзнуто.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2021/06/appetite-1238477_640.jpg)
Бонус је и што ће му шећер мало појачати и побољшати укус. Заправо, захваљујући шећеру оно је постало меко, а да је притом у потпуности задржало текстуру и свој укус.