Početna > Život i stil
Život i stil

Kako da odmrznete meso za svega 10 minuta bez upotrebe mikrotalasne

Ukoliko niste unapred isplanirali ručak i odmrzli meso, ne mora da znači da vam je ručak propao.
Foto: Pixabay/Shutterbug75

Postupak možete ubrzati upotrebom mikrotalasne, ali postoji i negativna strana. Neretko se dešava da se meso po površini već malo skuva, a da iznutra ostane zaleđeno.

Čak i za manji komad mesa potrebno je da prođe najmanje dva, tri sata, pod uslovom da ne znate za ovaj trik.
Foto: Pixabay/kropekk_pl

Danas je pomalo zaboravljen, ali ovaj trik je dobro poznat našim bakama i znatno ubrzava odmrzavanje mesa.

Za samo 10 minuta, namirnica će već biti spremna za pripremu. Potrebno je da u toploj vodi, malo iznad sobne temperature (oko 40-45 stepeni celzijusa), rastvorite kašiku običnog šećera i u nju stavite komad mesa koji želite da odmrznete. Veoma je bitno da meso prethodno izvadite iz kesice, folije, ili već u čemu ste ga čuvali.

Za samo 10 minuta ćete veoma lako moći da ga isečete na komade željene veličine jer će biti odmrznuto.
Foto: Pixabay/Shutterbug75

Bonus je i što će mu šećer malo pojačati i poboljšati ukus. Zapravo, zahvaljujući šećeru ono je postalo meko, a da je pritom u potpunosti zadržalo teksturu i svoj ukus.