Уколико нисте унапред испланирали ручак и одмрзли месо, не мора да значи да вам је ручак пропао.
Поступак можете убрзати употребом микроталасне, али постоји и негативна страна. Неретко се дешава да се месо по површини већ мало скува, а да изнутра остане залеђено.
Чак и за мањи комад меса потребно је да прође најмање два, три сата, под условом да не знате за овај трик.
Данас је помало заборављен, али овај трик је добро познат нашим бакама и знатно убрзава одмрзавање меса.
За само 10 минута, намирница ће већ бити спремна за припрему. Потребно је да у топлој води, мало изнад собне температуре (око 40-45 степени целзијуса), растворите кашику обичног шећера и у њу ставите комад меса који желите да одмрзнете. Веома је битно да месо претходно извадите из кесице, фолије, или већ у чему сте га чували.
За само 10 минута ћете веома лако моћи да га исечете на комаде жељене величине јер ће бити одмрзнуто.
Бонус је и што ће му шећер мало појачати и побољшати укус. Заправо, захваљујући шећеру оно је постало меко, а да је притом у потпуности задржало текстуру и свој укус.