Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Tanke lepinje

Tanke lepinje odličan su prilog uz mnoga jela. Mogu se poslužiti uz ribu i meso sa roštilja, uz gusti i sočni kari ili uz svežu salatu. 
Foto: Pexels/ Nidhin K S
Sastojci za tanke lepinje:
  • 240 grama brašna za samopodizanje
  • 240 grama punomasnog grčkog jogurta
  • 1 kašičica soli 
Priprema:

Brašno za samopodizanje prosijati i pomešati sa jogurtom i solju. Na pobrašnjenoj podlozi mesiti sastojke dok ne dobijete jednolično i glatko testo. Testo podeliti na 6-8 komada približno iste veličine i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi oko 10 minuta. Svaki komad testa razvucite u krug prečnika oko 20 centimetara.  U pleh sa nelepljivim dnom dodajte malo ulja i pecite lepinje sa svake strane oko dva do tri minuta, odnosno dok se termički ne obrađuju do kraja. Poslužite toplo uz željeno jelo.

Prijatno!

Jednu stvar sa hlebom nikad ne treba da radite – svi grešimo

Preuzmite android aplikaciju.