Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Taljatele sa vrganjima

Prednost je u tome što ne morate da trošite mnogo vremena na pripremu.
Foto: Pixabay/DanaTentis
Sastojci: 
  • 400 grama vrganja
  • 360 grama taljatela
  • 20 čeri paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 čen belog luka
  • so
  • biber
Priprema:

Zagrejte ulje sa belim lukom. Dodajte dobro oprane vrganje i ostavite da se kuvaju desetak minuta, piše Novi list. Dodajte seckani čeri paradajz i kuvajte do kraja, posolite i pobiberite so. Ako je malo suvo, dodajte malu čašu vode! U međuvremenu skuvajte taljatele u slanoj vodi. Uzmite deo sosa i sameljite štapnim mikserom. Ocedite testeninu i prelijte je izmešanim delom sosa. Dodajte preostale pečurke da ukrasite jelo…i uživajte!

Prijatno!

Koja vrsta ribe ima najviše hranljivih sastojaka

Preuzmite android aplikaciju.