Potrebno je malo vremena i strpljenja za ovu štrudlu neverovatnog ukusa koja na sve to i divno miriše.
Sastojci:
- 250 grama brašna
- 3 kašike ulja
- malo soli
- 125 mililitara mlake vode
- 1 ½ kilogram kiselih jabuka
- 100 grama prezli
- 125 grama šećera
- 70 grama suvog grožđa
- 70 grama listića badema
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašičica cimeta
- 125 grama pavlake
- 50 grama putera
Priprema:
U dublju posudu sipamo brašno. Razgrnemo sredinu brašna i brašnu dodamo ulje, so, mlaku vodu i mesimo brašno dok ne dobijemo glatko elastično testo. Testo prebacimo na površinu posutu brašnom, dodatno umesimo, poklopimo zagrejanom posudom i ostavimo testo da miruje 20 minuta.
Jabuke oljuštimo, očistimo, isečemo na tanke listiće i pomešamo sa prezlama, šećerom, vanilin šećerom, cimetom, bademom i poparenim grožđem.
Testo podelimo u 4 dela. Svaki deo oklagijom razvučemo i rastanjimo na površini posutoj brašnom. Dobijenu koru premažemo pavlakom, stavimo nadev od jabuka, uvijemo u rolnu i stavimo u podmazan pleh. Postupak ponovimo sa ostalim testom. Štrudlu pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat ili dok pita ne porumni. U toku pečenja povremeno pitu zalivamo otopljenim puterom.
Štrudlu sa jabukama posuti šećerom u prahu i poslužiti uz dodatak kugle sladoleda.
Prijatno!
Jabuke vam brzo trunu? Od čega sve zavisi njihov rok trajanja i kako možete da im produžite svežinu
Preuzmite android aplikaciju.