Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Rižoto sa bundevom

Kremasti rižoto koji se lako priprema.
Foto: Pixabay/tomeifb0
Sastojci:
  • 1 bundeva
  • 1 litar vode začinjene suvim biljnim začinima
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čena belog luka
  • 300 grama pirinča
  • 2 kašike sitno seckanog peršuna
  • 100 grama parmezana
  • so biber
  • 1 kašika putera
Priprema:

Bundevu oguliti i iseći na kockice, staviti u nauljenu tepsiju, posoliti, pobiberiti i peći na 200 stepeni 25 do 30 minuta. Dok se bundeva peče pripremite rižoto. Crveni i beli luk sitno iseckati i propržiti dok ne omekša, dodati pirinač i pržiti jedan minut, pa dodati malo vrele vode. Kada je pirinač upio vodu, ponovo dodajte malo, povremeno mešajući na umerenoj temperaturi. U kuvani rižoto dodajte pečene kocke bundeve, puter, sitno rendani parmezan, peršun, biber i so, pa lagano promešajte.

Prijatno!

Bundeva: Dobra hrana i još bolji lek

 

Preuzmite android aplikaciju.