Kremasti rižoto koji se lako priprema.
Sastojci:
- 1 bundeva
- 1 litar vode začinjene suvim biljnim začinima
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 300 grama pirinča
- 2 kašike sitno seckanog peršuna
- 100 grama parmezana
- so biber
- 1 kašika putera
Priprema:
Bundevu oguliti i iseći na kockice, staviti u nauljenu tepsiju, posoliti, pobiberiti i peći na 200 stepeni 25 do 30 minuta. Dok se bundeva peče pripremite rižoto. Crveni i beli luk sitno iseckati i propržiti dok ne omekša, dodati pirinač i pržiti jedan minut, pa dodati malo vrele vode. Kada je pirinač upio vodu, ponovo dodajte malo, povremeno mešajući na umerenoj temperaturi. U kuvani rižoto dodajte pečene kocke bundeve, puter, sitno rendani parmezan, peršun, biber i so, pa lagano promešajte.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.