Кремасти рижото који се лако припрема.
Састојци:
- 1 бундева
- 1 литар воде зачињене сувим биљним зачинима
- 1 главица црвеног лука
- 2 чена белог лука
- 300 грама пиринча
- 2 кашике ситно сецканог першуна
- 100 грама пармезана
- со бибер
- 1 кашика путера
Припрема:
Бундеву огулити и исећи на коцкице, ставити у науљену тепсију, посолити, побиберити и пећи на 200 степени 25 до 30 минута. Док се бундева пече припремите рижото. Црвени и бели лук ситно исецкати и пропржити док не омекша, додати пиринач и пржити један минут, па додати мало вреле воде. Када је пиринач упио воду, поново додајте мало, повремено мешајући на умереној температури. У кувани рижото додајте печене коцке бундеве, путер, ситно рендани пармезан, першун, бибер и со, па лагано промешајте.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.