Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Punjeni svinjski file

Punjeni svinjski file, ručak u kojem ćete uživati.
Foto: Pixabay/Bru-nO
Sastojci:
  • 400 grama svinjskog filea
  • 150 grama krem sira
  • 50 grama kuvane šunke isečene na kockice 
  • 50 grama rendanog tvrdog sira
  • 1 čen belog luka
  • 1/4 crvene paprike isečene na kockice 
  • 1 kašika seckanog peršuna 
  • 1/3 kašičice soli (za fil) 
  • 1/4 kašičice bibera (za nadev) 
  • so i biber za meso
  • maslinovo ulje
  •  krompir po želji
Priprema:

Očistite svinjski file od masti i žila. Izrežite dubok uzdužni prorez po sredini fileta, zaustavljajući se oko centimetar od dna. Otvori kao knjigu. Pokrijte prozirnom folijom i lagano tucite batom za meso dok ne bude ujednačene debljine. Posolite i pobiberite meso sa obe strane. Pomešajte sve sastojke za fil u maloj činiji. Nadev poređajte u liniji po sredini mesa. Spojite ivice mesa da biste ga vratili u prvobitni oblik. Osigurajte čačkalicama.

Spojite čačkalice kuhinjskim koncem: Konac stavite iza dva suprotna kraja prve čačkalice, ukrstite konac u obliku slova „X“ i zakačite dva suprotna kraja sledeće čačkalice. Ponovo prekrižite konac i pričvrstite novi red čačkalica. Pletite ovako do kraja. Zavežite konac i stavite meso u posudu za pečenje premazanu maslinovim uljem. Oko mesa možete staviti slani krompir, sve preliti maslinovim uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pecite oko 90 minuta. Meso i krompir na svakih 15 minuta prelijte tečnošću koja se stvori tokom pečenja.

Prijatno!

Test od 5 sekundi otkriva da li je meso sveže ili pokvareno

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake