Punjeni svinjski file, ručak u kojem ćete uživati.
Sastojci:
- 400 grama svinjskog filea
- 150 grama krem sira
- 50 grama kuvane šunke isečene na kockice
- 50 grama rendanog tvrdog sira
- 1 čen belog luka
- 1/4 crvene paprike isečene na kockice
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1/3 kašičice soli (za fil)
- 1/4 kašičice bibera (za nadev)
- so i biber za meso
- maslinovo ulje
- krompir po želji
Priprema:
Očistite svinjski file od masti i žila. Izrežite dubok uzdužni prorez po sredini fileta, zaustavljajući se oko centimetar od dna. Otvori kao knjigu. Pokrijte prozirnom folijom i lagano tucite batom za meso dok ne bude ujednačene debljine. Posolite i pobiberite meso sa obe strane. Pomešajte sve sastojke za fil u maloj činiji. Nadev poređajte u liniji po sredini mesa. Spojite ivice mesa da biste ga vratili u prvobitni oblik. Osigurajte čačkalicama.
Spojite čačkalice kuhinjskim koncem: Konac stavite iza dva suprotna kraja prve čačkalice, ukrstite konac u obliku slova „X“ i zakačite dva suprotna kraja sledeće čačkalice. Ponovo prekrižite konac i pričvrstite novi red čačkalica. Pletite ovako do kraja. Zavežite konac i stavite meso u posudu za pečenje premazanu maslinovim uljem. Oko mesa možete staviti slani krompir, sve preliti maslinovim uljem i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pecite oko 90 minuta. Meso i krompir na svakih 15 minuta prelijte tečnošću koja se stvori tokom pečenja.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.